Studia przeznaczone są dla osób, które ukończyły studia magisterskie lub zawodowe (licencjat)chcące poszerzyć swoje kwalifikację, wiedzę i umiejętności z zakresu dietetyki oraz zarządzania jakością żywienia.
Żywienie człowieka i ocena żywności
Adresaci studiów
Program studiów
Przygotowanie w zakresie merytorycznym obejmuje m.in. przedmioty:
- Mikrobiologia żywności
- Farmakologia i farmakoterapia żywieniowa, interakcje leków z żywnością
- Anatomia i patofizjologia przewodu pokarmowego
- Alergie pokarmowe
- Biochemia żywności
- Edukacja i poradnictwo żywieniowe
- Toksykologia żywności
- Analiza i ocena jakości żywności
- Chemia żywności
- Żywienie człowieka w różnych okresach ontogenezy oraz żywienie kliniczne
Uzyskane kwalifikacje
Studenci uzyskują kwalifikacje do pracy w poradniach dietetycznych i do współpracy z lekarzem oraz pielęgniarką w zakresie planowania żywienia. Jak również do oceny jakości i analizy żywności.
Czas trwania
studia podyplomowe dwusemestralne
200 godzin dydaktycznych + 150 godzin praktyk
Koszt
150 zł – wpisowe
3000 zł – czesne, płatność w systemie ratalnym:
1500 zł – opłata za 1 semestr
1500 zł – opłata za 2 semestr
Cena dla grup powyżej 4 osób ustalana będzie indywidualnie!
Uwagi
Uruchomienie kierunku uzależnione jest od minimalnej liczby chętnych.